Neden aşısız bebek? Gerekçelerimi sıraladım ve bakanlığa sordum, “böle diyolla doğru mudur?

Aşısız bebek fikrini benimsemiş aile pek yok gibi gelir şimdi sana dünyalı dostum ama hatrı sayılır sayıda aşısız hayatı benimsemiş aile var dünyada. Sonuçta eğer kendini henüz anlatamayan bir canlının hayatına dair taşıdığı riskleri bildiğin bir uygulama yapıyorlarsa ona, endişe etmek de hakkın bence.

İşte biz de aşısız bebek fikrini benimsediğimizi ve bebeğimizi buna göre büyütmeye çalışacağımızı açıkladığımızda yakınlarımızın bir kısmına bu fikir cazip geldi bir kısmı aşısız bebek mi olurmuş dedi ve kalan kısım da sessizce takip edip izlemeyi tercih ediyor yakın markajdayız sanırım 🙂 Bu konuyla ilgili merakı olan herkes kendisi araştırsın yüzlerce yazı var yazılmış ben de onları tekrar etmek niyetinde değilim. Ben seninle bu yazıda bakanlık ve il müdürlüğüne yazdığım bilgi edinme dilekçesini paylaşacağım. Hem kendi endişelerimi sıraladım hem de sordum bu endişelerde haklı mıyım? Dilekçem aşağıdadır, yanıt bekliyorum. Dilersen sen de dilekçe metnini çeşitli ekleme ve çıkartmalarla kullanabilir BİMER üzerinden veya elden kendi endişelerini müdürlüklerle paylaşıp sorularına yanıt arayabilirsin dünyalı dostum ❤

***********************************************************************

8/2/15 tarihinde normal vajinal doğumla canlı sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdim. Kızımın  yasal vekili eğitim, sağlık, barınma vb ihtiyaçlarının giderilmesinden sorumlu kişi olarak sağlığını korumak adına haklı gerekçelerle bebeğime aşı uygulaması yapılmasını sağlığı açısından tehlikeli buluyorum. Bu gerekçelere aşıların içerisinde ağır metaller bulunması, MS- Otizm gibi hastalıkların aşılarla bağlantısının olduğunu belirten çalışmaların varlığı, Otizmli aileler aşılar konusunda haklı bulup aşılarla otizm bağlantısını onaylayarak  sonuçlanan emsal davaların çoğalması, alerjiler-gıda intoleransı gibi rahatsızlıkların aşılar tarafından tetiklendiğinin ortaya koyulması, aşı karşıtı endokrinolog profesörlerin bulunması ve yaptıkları bilimsel açıklamaların aşının hiç masum bir şey olmadığını kanıtlar nitelik taşıması örnek verilebilir.

– Aşılar ağır metal içerir mi? İçeriyorsa bunların insan sağlığı açısından zararları nelerdir?

– Aşılarla MS Otizm gibi hastalıkların bağlantısı olmadığını kanıtlayan bilimsel çalışmalar var mı?

– Bebeklerin tamamı Hepatit açısından doğar doğmaz ağır risk altında mıdır? Henüz dünyayla yeni tanışmış bir bebeğin vucuduna doğduğu anda virüsler enjekte edilmesinin bilimsel gerekçesi nedir?  Üstelik deri bütünlüğünü bozup acı ile travmatize ederek bunun yapılmasının bebek açısından fizyolojik, psikolojik ve sosyal sonuçları araştırılmış mıdır?

– Aşıların koruyuculuklarının zaman kısıtlılıkları doğru mudur? Hayatının ilk yıllarını zaten kısıtlı alanda geçiren riskli ortamlarda bulunmayan insan bebeklerine hangi bilimsel dayanaklarla onlarca doz aşı yapılmaktadır?

– Çeşitli Avrupa ülkelerinde şırınganın içindeki BPAnın aşıyla vücuda geçmesi bile zararlı bulunup aşılama programları durdurulmaktadır. Bizim ülkemizde kullanılan şırınga hangi markadır? Gerekli güvenlik testleri yapılmış mıdır?

– İlk 2 yıl bebeklerin kan beyin bariyerleri tam olarak gelişmediğinden ilaç ve aşıların direk beyne etki etmeleri söz konusu olabilir. Bu da çeşitli hasarlara yol açabilir. Yapılan aşılama uygulamalarında bunun için aldığınız bir önlem (bunun olmayacağının garantisi) var mıdır?

– Anne sütü alan bebekleri süt pek çok yönden bağışıklamaktadır. Vucut bu bağışıklıkla hayata tutunmaya adapte olmaya çalışırken yapılan aşıların ateş vb komplikasyonları bağışıklık sistemini düşürmekte ve çocuklar daha sık hastalanıp daha geç iyileşmektedir. Bu çocukların düşen hayat kalitesini yükseltmek için ne gibi önlemler almaktasınız?

– Aşılama çalışmaları yıllardır devam eden hastalıklar dahi tamamen eradike edilememektedir çünkü hastalıklar farklı çeşitlerde virüsler tarafından meydana gelebilir veya aynı virüs kendini yenileyebilir. Bu noktada aşılanma tamamen fuzuli olacağı gibi bir de vucuda kimyasallar virüs ve ağır metaller sokulmuş olacaktır. Bunun olmayacağının garantisini veren aşı firmaları var mıdır?

– Bebeklere zorla aşı uygulaması yapılması yasal mıdır? Aile bunun sağlığı tehlikeye attığını biliyor ve bu sebeple uygulama yapılmasını bebekleri adına kabul etmiyorsa aile bununla suçlanabilir mi?

Yukarıdaki sorularıma  4982 sayılı bilgi  edinme hakkı kanunu çerçevesinde yasal süresi içerisinde yanıt vermenizi saygılarımla arz ederim.

T.C Vatandaşı

Yasemin Aksoy
TC kimlik no: ***********